Hur mycket kostar en flyttfirma?

Hur mycket kostar att hyra en flyttfirma?

En vanlig fråga vid flytt är hur mycket kostar det att anlita en seriös, fackmässig flyttfirma?
I det här inlägget kommer vi att svara på denna fråga.

En flytt innebär ofta mycket omkostnader. Du måste traditionellt sätt köpa flyttlådor (Med undantag om du väljer GreatMoving eftersom att vi ger dig gratis flyttlådor), kanske måste du beställa städhjälp, avfallscontainer och så vidare. Listan kan göras väldigt lång kring allt du måste tänka på och betala för vid flytten. Därför underlättar det såklart om du väljer en flyttfirma som är relativt rimlig utan att kompromissa på god kvalitet.

RUT-AVDRAG på flyttjänster:

Det första du måste tänka på är att du som konsument har krav på att använda ett såkallat ”RUT-Avdrag”. RUT-avdraget betyder att när du beställer professionell flytthjälp så får du 50% direktavdrag på fakturan. RUT avdrag är oerhört simpelt och det är flyttfirman som gör det mesta av pappersarbetet.

Viktigt att veta är att RUT avdraget enbart gäller på arbetskostnaden. Detta omfattar bärhjälp, emballering, planering, körning osv. Den inkluderar dock inte hyra av flyttbil samt inköp av flyttmaterial.

Exempel på hur RUT avdragen fungerar vid köp av flyttjänster:
Låt oss säga att du beställer flytthjälp för 10 000 SEK inkluderat alla skatter och moms.

Så ser fakturagrundlaget ut:
Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
Arbetskraft: 8000,-
Totalt:10 000,-

När du applicerar RUT avdraget på kostnaden så innebär det att du får ett direktavdrag på 50% för arbetskraften. I detta tillfället får du med andra ord avdrag på totalt 4000,-.

Den nya fakturan ser alltså ut såhär.
Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
Arbetskraft: 4000,-
totalt: 6000,-

Avdraget som du fick (totalt 4000,-) betalar skatteverket direkt till flyttfirman så det är ingenting du behöver att tänka på.

Avdraget är begränsat till max 50 000,- per person per år. Vi rekommenderar även att du går in på skatteverkets hemsida för att läsa lite mer om detta om ytterligare frågor uppstår.

Så vad kostar egentligen en flyttfirma?

Priserna kommer givetvis att variera beroende på vilken flyttfirma du väljer. Här vill man hitta en fin balans mellan god kvalitet och rimliga priser. En väldigt grov estimering kring hur mycket en flyttfirma traditionellt kostar är ungefär 70 SEK per kvadratmeter. Medräknat är även kostnader för lastbil/flyttbil och kostnaden är även efter RUT-avdraget har utförts.

Priser är även variabla beroende på hur långt du ska flytta, hur mycket som ska flyttas, hur många flyttlass som krävs osv.

Det bästa sättet är egentligen att hämta in en kostnadsfri offert från en flyttfirma som du tycker verkar seriös. Dem kommer att fråga alla nödvändiga frågor för att sedan kunna estimera en ganska detaljerad offert.

Vi som har skrivit artikeln, GreatMoving Sverige AB är en flyttfirma baserad i Stockholm. Vi vill gärna vara ett alternativ för dig som ska flytta till och från Stockholm. Vi bistår alltid med helt pliktfria gratis offerter till alla som vill. Våran nyckel till att ha blivit ett så populärt val av flyttfirma i Stockholm har varit att vi alltid opererar med fasta, rimliga priser utan att kompromissa på kvalitet.

Om du vill ha en gratis offert så är du mer än välkommen att fylla ut vårat kontaktformulär som du hittar här!

Tryck för att ringa